Hervé Lecouffe, Maison Lecouffe:

"Dankzij Qualicelp als strategische investering kunnen wij ons doorontwikkelen"

Maison Lecouffe heeft onlangs een machine aangeschaft voor de geautomatiseerde controle van aardappelmonsters, genaamd Qualicelp. Hervé Lecouffe, bedrijfsleider bij Maison Lecouffe, is van mening dat de machine een aantal belangrijke voordelen heeft en daarmee een strategische investering is. "Dankzij de machine kunnen we heel nauwkeurige gegevens verzamelen. We willen bijvoorbeeld altijd heel precies de grootte van elke knol weten. Dankzij de kalibratiemogelijkheden van de camera zijn de foto's, die automatisch in het systeem worden geïntegreerd, bovendien van zeer goede kwaliteit. De foto's zijn van essentieel belang voor wanneer we onze partijen aanbieden aan onze klanten."

"In tegenstelling tot een traditioneel laboratorium, is Qualicelp voortdurend in ontwikkeling. Daarnaast werken we samen met andere bedrijven die deze investering al eerder hadden gedaan en vergemakkelijkt deze nieuwe apparatuur onze communicatie met hen. Verder zijn we blij met de compactheid van de machine, die heel eenvoudig te integreren was in onze werklocaties."

Professionaliseren 
Volgens de bedrijfsleider past deze substantiële verandering bij de ontwikkeling van Maison Lecouffe. "De aanschaf van de machine is een investering die past bij onze groei. Omdat we steeds meer monsters hebben, was het verstandig om een manier te vinden om ons lab te kunnen verbinden met ons computersysteem."

"We hebben het project twee jaar gevolgd en zijn ervan overtuigd dat Qualicelp ons zal helpen bij het ontwikkelen van een betere samenwerking met onze klanten. Drie jaar geleden hebben we de IFS-certificering behaald en we willen de mensen die verantwoordelijk waren voor het aan ons toekennen van die certificering laten zien dat ons professionaliseringsproces continu doorgaat."

Betere communicatie
"Behalve dat Qualicelp tal van technische voordelen heeft, is Qualicelp ook een mooi communicatiemiddel voor ons met de diverse aardappeltelers. We kunnen hen voortaan nauwkeurige en objectieve gegevens overhandigen. De telers kunnen op hun beurt weer gebruikmaken van deze gegevens en deze inzetten om zelf ook vooruitgang te kunnen boeken. De aanschaf van de machine heeft ook een grote invloed op de werkwijze van ons team, want we kunnen er onze vaardigheden door verbeteren, de verschillende te vervullen taken zullen minder belastend zijn en we zullen er sneller door kunnen werken."

Over Maison Lecouffe
Maison Lecouffe is een echt familiebedrijf dat al sinds 1971 aardappelen verpakt en verhandelt. Het bedrijf heeft zich altijd op de export gericht, en de klanten zijn nu vrij evenwichtig verdeeld tussen Frankrijk en de rest van de wereld. Het bedrijf biedt aardappelen in zowel reguliere verpakkingen als big bags aan.

Voor meer informatie:
Luc Deroulers
Eurocelp
Tel: +33 6 74 94 42 83
contact@eurocelp.com

Hervé Lecouffe
Maison Lecouffe
Tel.:+33 3 28 49 97 08

Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven