Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse mandarijnenexport -21%

Volgens informatie van marktstudiebureau Fresh Fruit stagneerde de Peruaanse mandarijnenexport in 2021 na het bereiken van een piek in 2020. Ook dit jaar wijst alles op een vergelijkbare of zelfs negatieve trend.

In de eerste twee maanden van het seizoen, namelijk maart en april, exporteerde Peru 11.218 ton mandarijnen voor een waarde van
€ 11,18 miljoen, een krimp van 21% in volume en 18% in waarde vergeleken met vorig jaar. De gemiddelde prijs van het fruit was anderzijds met 4% gestegen tot € 1,00 per kilo.

Volgens het onderzoeksbureau wordt de citrusexport door meerdere factoren beïnvloed. "In de eerste plaats was er een drastische daling van de verzendingen naar Rusland, de derde belangrijkste bestemming in voorgaande seizoenen (een aandeel van 16%), als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Anderzijds wordt de mandarijnenteelt aangetast door de klimaatverandering, de stijging van de teeltkosten en het tekort aan meststoffen."

Nederland heeft in het huidige seizoen een aandeel van 28% in de Peruaanse mandarijnenexport. De gemiddelde prijs die Nederland tot nu toe betaalde was € 0,90 per kilo, 10% minder dan het gemiddelde van alle andere bestemmingen en tevens de laagste prijs van alle exportmarkten.

De Verenigde Staten nam 24% van de Peruaanse mandarijnenexport af. Het fruit werd geïmporteerd tegen € 1,12 per kilo, een stijging van 13%. De bestemmingsmarkt die de beste prijzen betaalde was Japan, met € 1,28 per kilo.

Bron: freshfruit.pe

Publicatiedatum: