Eerste bloednectarine op Europese markt

SAT Royal, een bedrijf uit Sevilla dat al meer dan dertig jaar steenfruit en zachtfruit ontwikkelt en op de markt brengt, opent het steenfruitseizoen met de lancering van een nieuw vroeg ras onder het merk Royal Sanguine®.Zoals de naam al aangeeft en in tegenstelling tot de gele en de witte variant wordt deze nieuwe nectarine gekenmerkt door zijn grote visuele aantrekkingskracht. "Deze nectarine heeft een intens rode kleur, zowel wat het vruchtvlees als de schil betreft. Daarnaast is de smaak zeer vol en evenwichtig. Onze Royal Sanguine zal de meest veeleisende fijnproevers, die dat puntje zuur zoeken dat de smaak verandert in iets subliems en onbeschrijflijks, overdonderen", vertelt Tanguy Debiesse, directeur strategie bij SAT Royal.

SAT Royal staat bekend om zijn breed en vroeg aanbod van zowel steenfruit als zachtfruit. De eerste bloednectarines betreden deze week de Europese en Britse markt. "We wachten vol spanning af om de impact van onze Royal Sanguine op de markt te kennen", zegt Tanguy.

"Zoals gebruikelijk zullen eind mei de eerste volumes van de niet-specifieke Pluot®- en Metis®-pruimenrassen op de markt gebracht worden. De afzet van deze rassen blijft een voorbeeld van marktsegmentatie en dit jaar zullen we meer dan 8.000 ton oogsten", vertelt de directeur strategie van SAT Royal.


Het assortiment nectarines van SAT Royal, met wit, geel en nu ook rood vruchtvlees

Met betrekking tot de weersomstandigheden van 2022, met vorst en hagel die sommige teeltgebieden zwaar hebben getroffen, zegt Tanguy dat SAT Royal weinig schade heeft geleden op haar percelen. "We kunnen ons marktaanbod handhaven en zelfs licht verhogen. De consument is zoals steeds ongeduldig naar het nieuwe steenfruit."

"We zitten midden in de perzik- en nectarineoogst, met tot dusver veel succes. Onze volharding, samen met een goede maatvoering en de juiste smaak, stelt ons in staat om opnieuw een referentie te worden voor vroeg en kwaliteitsvol steenfruit in Europa", besluit Tanguy Debiesse.

Voor meer informatie:
Tanguy Debiesse
SAT Royal
Tel.: +34 648 03 96 27
stonefruit@royal.es 
www.royal.es 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven