Prima Italiaans meloenenseizoen

"Het seizoen van onze Mundial meloen loopt vlot. De prijzen zijn hoog en stabiel, dankzij het voor de tijd van het jaar ongewone weer. Aanvankelijk baarde dit aspect ons zorgen, maar uiteindelijk bleek het weer een bondgenoot te zijn", zegt Domenico Raneri, voorzitter van het Siciliaanse Consortium van de Mundial meloen.

Domenico Raneri

"De oogst en de afzet liep dit jaar ongeveer tien dagen of iets meer vertraging op", vervolgt Raneri. "Maar daardoor konden we onze meloen op een beter tempo op de markt brengen. De volumes in deze eerste fase liggen in lijn met eerdere jaren en de kwaliteit is misschien zelfs iets beter dankzij de lange zonnige dagen die volgden op een periode van relatief lage temperaturen voor de Siciliaanse lente. Zo konden de suikers zich langzamer in het fruit vormen en hebben de meloenen nu een buitengewoon zoete smaak."

De bij het Mundial Consortium aangesloten bedrijven zijn Fonteverde, Chiaramonte, Fruttomania e La Nuova Falconara srl, Cooperativa San Tommaso, MasterFruit, OrtoBig, Salfrutta en Società Agricola Semplice G.R.A.L.

"Wat we dachten dat een probleem zou zijn, namelijk het klimaat dat de oogst vertraagde, is een bondgenoot gebleken. Zo werd overproductie vermeden die in de loop der jaren vaak de prijzen voor onze telers naar beneden heeft gedrukt. Dit betekent echter niet dat er weinig opbrengst is, want inmiddels is het weer stabiel en draait de oogst op volle toeren, althans wat onze teeltbedrijven betreft."

Mundial meloen

"De aanvoer naar de retail volgt de vooropgestelde programmering, terwijl de vraag van de groothandelsmarkten van noord naar zuid ononderbroken sterk is. De aandacht voor kwaliteitsproducten uit Sicilië is opmerkelijk op dit moment, maar met de komst van de Noord-Italiaanse meloen zal de vraag onvermijdelijk dalen en de komende dagen zullen we zien tot op welk niveau."

Mundial meloen

"Zowel de verkoop- als de telersprijzen zijn hoog, met een gemiddelde variërend van € 1,50 tot € 2,00 per kilo, afhankelijk van de kalibers. Dit is positief en het beloont onze inzet als een consortium voor onze bedrijven, die al lang een prima jaar als dit verdienden. De toegevoegde waarde om deel uit te maken van de Mundial meloenfamilie blijft grote voldoening geven. En we delen dat voordeel graag met de hele supply chain en met wie in ons gelooft", besluit Raneri.

Voor meer informatie:
Domenico Raneri
Gruppo Mundial
Società Consortile a r.l.
Via Rizzo, 12
92027 Licata (AG) - Italië
Tel: +39 3895162776
ranierid@hotmail.it
www.consorziomundial.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven