Ierland investeert €3 mln in aardappelpootsector

Het kabinet buigt zich vandaag over de financiering van de ontwikkeling van de binnenlandse pootaardappelsector, die nog steeds te kampen heeft met de gevolgen van de Brexit. De minister van Landbouw Charlie McConalogue legt het Ierse kabinet een nota voor over zijn plan om de komende twee jaar 3 miljoen euro in de sector te investeren.

Het plan heeft tot doel de ontwikkeling van de binnenlandse teelt van dergelijk pootgoed, een gespecialiseerde landbouwactiviteit, te ondersteunen via een kapitaalinvesteringsregeling voor gespecialiseerde voorzieningen en apparatuur ter ondersteuning van de expansie van de sector. De financiering, die afkomstig is uit de aanpassingsreserve voor de Brexit (BAR), is bedoeld om de ontwikkeling van de capaciteit binnen de sector te versnellen en verbeteringen in de teelt-, opslag- en afzetinfrastructuur van de pootaardappelsector te ondersteunen.

Hiertoe zal aan pootaardappeltelers steun worden verleend voor de kapitaalkosten van gespecialiseerde apparatuur en voorzieningen.

Bron: agriland.ie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven