Russische Federatie

Zes nieuwe aardappelrassen geteeld in Oedmoertië

Medewerkers van het Onderzoeksinstituut voor Landbouw (NIISG) van het Federale Onderzoekscentrum voor Oedmoert van de Oeral-tak van de Russische Academie van Wetenschappen hebben zes nieuwe aardappelrassen ontwikkeld die de plaats innemen van importaardappelen en die zijn aangepast aan de omstandigheden in de regio.

Momenteel worden deze rassen door de staat getest, zo meldt de persdienst van het Federaal Onderzoekscentrum van de Oeral van de Russische Academie van Wetenschappen. Volgens Andrej Lednev, hoofd van het Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut voor Landbouw UdmFITs, Oeral Tak van de Russische Academie van Wetenschappen, houdt het instituut zich al meer dan 12 jaar bezig met het veredelen van aardappelen.

"In de context van sancties zijn onze inspanningen gericht op het snel veredelen van nieuwe rassen van graangewassen en aardappelen die zijn aangepast aan de bodem- en klimaatomstandigheden van onze regio," aldus Andrej Viktorovitsj. "In de komende jaren zullen wij zowel telers als particuliere kopers voorzien van een voldoende hoeveelheid  pootgoed van onze variëteiten van smakelijke en productieve aardappelen die de geïmporteerde tegenhangers op een aantal punten zullen overtreffen."

Momenteel heeft het personeel van het Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut voor Landbouw van de UdmFIT's van de Oeral-tak van de Russische Academie van Wetenschappen zes nieuwe aardappelrassen geteeld, die momenteel door de staat worden getest. Tot dusver kunnen alleen particuliere consumenten deze rassen kopen, maar zodra deze rassen in het officiële register zijn opgenomen, kunnen zij ook door grote teeltbedrijven worden gekocht.

Bron: en.potatosystem.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven