MangoPoint verwerft rechten om mango's naar Europa te exporteren

Het in Chennai (India) gevestigde MangoPoint heeft deze week aangekondigd dat het de rechten heeft verworven om mango's naar Europa te exporteren en heeft haar eerste zending in het seizoen 2022 naar Duitsland met succes afgerond.

MangoPoint is de eerste onderneming in Tamil Nadu die goedgekeurde certificaten heeft om verse mango's naar Europa en andere landen te exporteren. De certificeringen zijn goedgekeurd door het ministerie van Tuinbouw, dat de fruitteeltbedrijven heeft geïnspecteerd op de naleving van goede landbouwpraktijken in de boomgaard, en de Nationale Plantenbeschermingsorganisatie (NPPO) en de Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority (APEDA), die de geïntegreerde verpakkingsfaciliteit van MangoPoint hebben geïnspecteerd om de procedures voor de bereiding, assemblage en verpakking goed te keuren.

De NPPO en APEDA eisen dat verpakkingsbedrijven strikte richtlijnen volgen om te voldoen aan de standaardprocedures voor kwaliteitscontrole voor de export van goederen naar de internationale markt, aldus een persbericht van het bedrijf.

Bron: uniindia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven