Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Meal Kit van Dole speelt in op trend van bakplaatrecepten

Dole, 's werelds grootste leverancier van groenten en fruit, speelt in op één van de belangrijkste culinaire trends van dit moment en introduceert gezonde, plantaardige kits voor bakplaatmaaltijden die consumenten snel en gemakkelijk thuis kunnen bereiden.

De pakketten zijn de eerste uit een nieuwe lijn groenteproducten die inspeelt op de opkomende trend voor bakplaatgerechten en die beantwoordt aan de toenemende vraag van consumenten naar eenvoudig te bereiden, eenpansmaaltijden binnen het segment bewerkte groenteproducten. 

De Sheet Pan Meal Starter Kits zijn verkrijgbaar in de smaakvarianten Homestyle Roasted Herb, French Onion en Lemon Parmesan en bevatten panklare groenten en een kruidenmix die gebruikt kan worden voor het smaak brengen van zowel de groenten als een proteïnebron naar keuze, zoals kip, vis of tofu. Wanneer de kruiden en groenten worden vermengd en over een gewone bakplaat worden verdeeld, kan er in een mum van tijd een restaurantwaardige maaltijd voor vier personen op tafel worden gezet en blijft de afwas beperkt tot een bakplaat. 

Data van Pinterest wees uit dat het aantal zoekopdrachten voor 'sheet pan dinner' (bakplaatrecept) de afgelopen 12 maanden meer dan verdubbelde. Tijdens de pandemie waren consumenten op zoek naar eenvoudige manieren om gezonde maaltijden te bereiden. Op Google namen de zoekopdrachten voor 'sheet pan dinner'-recepten de voorbije vijf jaar met meer dan 500% toe, met een piek in het eerste kwartaal van 2021. Op Google zijn momenteel meer dan 137 mln resultaten te vinden voor 'sheet pan dinner', waaronder alleen al 5.800 bakplaatrecepten op Allrecipes.com. 

Publicatiedatum: