Radisson Blu Dubai Deira Creek werkt samen met GreeenTech

Vertical farm van start in restaurant Dubai

Radisson Blu Dubai Deira Creek werkt samen met GreeenTech om een vertical farm te introduceren in het visrestaurant Fish Market van het hotel in Dubai.

De nieuwe farm zal worden opgezet in het zeer geliefde visrestaurant Fish Market in het hotel. Het team van het restaurant is er trots op dat alle producten vers en ethisch verantwoord zijn en nu kunnen ze ook hun eigen geteelde groenten op het menu zetten. Eind mei gaat de farm, waar sla en radijs geteeld zullen worden in het restaurant, officieel open.

GreeenTech toonde hun innovatie op de Tsjechische stand dit jaar tijdens Dubai's Expo 2020. Het was daar dat de hydrocultuur farm de aandacht trok van Jan Hanak, een Tsjechisch staatsburger en General Manager van Radisson Blu Hotel Dubai Deira Creek. Met de toewijding van Radisson Hotel aan duurzaamheid in het achterhoofd was Hanak erop gebrand om de technologie te implementeren in het monumentale pand. Ondanks het feit dat het Radisson Blu Dubai Deira Creek het eerste vijfsterrenhotel was dat in 1975 in Dubai werd geopend, loopt het nu al voorop in zijn streven naar duurzaamheid met moderne technologie en oplossingen. Het hotel won de Mena Green Building Award vorig jaar na het implementeren van boilers met zonnepanelen.

Jan Hanak van Radisson Blu Hotel Dubai Deira Creek: "Ons hotel had het geluk om een van de weinige officiƫle cateringpartners te zijn bij Expo 2020 en dit is iets waar we erg trots op zijn. We werden bijna dagelijks blootgesteld aan de innovatieve en technologische oplossingen van de toekomst die werden tentoongesteld in de stands en we wisten dat we deel wilden uitmaken van het voortzetten van de erfenis van Expo zodra we het team van GreeenTech ontmoetten. Ons hotel heeft een geschiedenis vol primeurs, van het eerste vijfsterrenhotel in de stad tot de introductie van Dubai's eerste brunch. We zijn blij dat we dat nu kunnen voortzetten door de start van Dubai's eerste hydrocultuur farm en ik weet dat het team van GreeenTech ook erg enthousiast is."

Bron: Zaywa


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven