Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardbeienprijzen stijgen

Komkommerprijzen dalen in Oekraïne

Het warmere weer heeft bijgedragen tot een toename van de komkommeroogst in de Oekraïense kassen. De groei van hun aanbod op de markt dwingt de telers ertoe de prijzen voor komkommers naar beneden bij te stellen.

Momenteel zijn de Oekraïense kassen gedwongen komkommers aan te bieden voor niet meer dan € 1,15 -1,60 per kg, terwijl ze een week geleden nog werden verkocht voor € 1,28 - 2,23 per kg, afhankelijk van het ras en het teeltgebied. De komkommerprijzen in de Oekraïense tuinbouwbedrijven zijn in het weekeinde dus met gemiddeld 20% gedaald.

De telers zijn gedwongen de prijzen zo sterk te verlagen als gevolg van het grotere aanbod op de markt na een merkbare daling van de vraag naar komkommers. Volgens de telers heeft het warme weer in Oekraïne de rijping van de komkommers in de plaatselijke kassen aanzienlijk versneld. Bovendien is de druk op de markt toegenomen door het grotere aanbod van in Polen, Roemenië en Servië geteelde importkomkommers, die te koop worden aangeboden tegen € 0,96 -1,12 per kg.

Aardbeienprijzen stijgen
De Oekraïense aardbeientelers zijn er deze week op hun beurt in geslaagd de verkoopprijzen te verhogen. Volgens de marktdeelnemers is de belangrijkste reden voor de prijsstijging het onstabiele aanbod van aardbeien van lokale teelt met een lage opbrengst, wat wordt verklaard door de verslechterende weersomstandigheden in de belangrijkste teeltgebieden.

Oekraïense telers begonnen de prijzen voor lokale aardbeien actief te verhogen. Zo is de prijs pas sinds het begin van de week met gemiddeld 30% gestegen en momenteel gaan aardbeien in de verkoop voor € 2,23 -3,84 per kg.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: