Fotoreportage standhouders

Fruitteeltvakbeurs Fructura opent na 4 jaar weer haar deuren

Tholen - Fructura opende vorige week na 4 jaar eindelijk weer haar deuren voor alle geïnteresseerden in de fruitteelt. De driejaarlijkse vakbeurs had een jaar vertraging door de coronapandemie, maar van 18 tot en met 20 mei kon de beurs toch doorgang vinden in de Trixxo Arena te Hasselt. AGF.nl was dan natuurlijk ook weer van de partij.

Klik hier voor de fotoreportage

Ondanks het enthousiasme van de standhouders viel het bezoekersaantal tegen. De lege gangpaden op woensdag en donderdag baarden de exposanten zorgen, want zeker op donderdagmiddag moesten zij het hebben van groepjes scholieren die meenamen wat ze konden van de stands. De organisatie meldt echter dat het van de exposanten positieve geluiden heeft gehoord. De grootste reden hiervoor lag bij de inhoud van de gesprekken die zij voerden. Kwalitatief werden de gesprekken dan ook als goed ervaren.

De organisatie van Fructura meldt een bezoekersaantal van ruim 2000 bezoekers over de 3 dagen. Op woensdag spreken zij van ongeveer 450 geïnteresseerden en voor donderdag geldt eenzelfde aantal. Op vrijdag verdriedubbelde het aantal bezoekers, want toen was er sprake van rond de 1200 mensen. De stijging op vrijdag bevestigt de gedachte van de organisatie en exposanten dat het tegenvallende bezoekersaantal te wijten was aan het feit dat de beurs doordeweeks plaatsvond. Hierdoor trokken er, volgens hen, minder 'dagjesmensen' naar de Trixxo Arena. Bovendien dachten vele standhouders dat het goede weer de telers zelf op hun eigen veld hield, maar het mindere weer van vrijdag zou de interesse hebben gewekt.

De uit 10.000 m² bestaande beursvloer was volledig gevuld met circa 115 exposanten. Onder de exposanten werd vooral gesproken over het opkomende noodweer, wat donderdag 19 mei Nederland teisterde. Er was natuurlijk opluchting over het feit dat het na een lange tijd van droogte eindelijk weer regende, maar de angst bleef voor de mate hiervan. In Nederland zorgde het noodweer voor de nodige schade bij fruittelers en de Belgische exposanten hielden hierom de weersites nauwlettend in de gaten. 

Al met al was men blij dat iedereen elkaar weer in levende lijve kon ontmoeten, maar hoopten ze dat het bezoekersaantal bij een volgende editie weer wat meer zal aantrekken. De organisatie gaat voor deze volgende editie onderzoeken of ze er een tweedaagse editie van kunnen maken. Hierdoor worden de bezoekers wat minder verspreid. De volgende Fructura zal in ieder geval dan wel weer worden gehouden in november, waardoor de kans op goed weer ook een stuk lager zal zijn.

Klik hier voor de fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven