Maurice Koppen, Oakfield Champignons:

"We zullen de regulering aan aanbodzijde wel gaan merken op de paddenstoelenmarkt"

Tholen - Het mooie weer van de afgelopen weken heeft de afzet van paddenstoelen geen goed gedaan. "Je ziet nu wel dat hier in de markt op wordt gereageerd, deels door het aanbod te temperen, maar er is ook een aantal telers gestopt als gevolg van de hoge kosten. Momenteel is de vraag wat minder, maar ik verwacht dat als de vraag weer toeneemt, dat we wel de effecten van de (blijvende) regulering aan de aanbodzijde gaan zien", aldus Maurice Koppen van Oakfield Champignons uit het Limburgse Stamproy.


Maurice Koppen

Oakfield heeft de strategische keuze gemaakt om zich meer te richten op de kastanjechampignons en exotische paddenstoelen en de witte champignons meer als service-artikel te leveren. "De afzet van witte champignons blijft stabiel, terwijl we de vraag naar exotische paddenstoelen, zowel in de mixverpakking als single product, steeds meer toe zien nemen", vertelt Maurice. "De zoektocht naar alternatieven voor vlees zet zich door en dan hebben we met exotische paddenstoelen een natuurlijk alternatief. Daarbij bieden we de bundelzwam, shiitake, koningsoesterzwam, maitakes, pompom en beukenzwam ook in de biologische variant aan."

"Met name de koningsoesterzwam doet het goed. We steken dan ook veel tijd en energie in het onder de aandacht brengen van deze exotische paddenstoelen, onder meer via Instagram, waar we recepten delen. Daar krijgen we goede response op", vertelt Maurice. "In deze weken met veel feestdagen vallen er nogal wat handelsdagen uit en dat is nooit gunstig. Tegelijkertijd zien we wel dat na twee coronajaren de vraag vanuit de toeristische zuidelijke landen weer toeneemt. Ik maak me zorgen over de enorme kostenstijging om te produceren. De oorlog in Oekraïne heeft dat in een stroomversnelling gebracht. De grote vraag is hoe dat zich verder zal vertalen in de markt."

Voor meer informatie:
Maurice Koppen
Oakfield Champignons
Lochtstraat 1
6039 RV Stramproy
T +31 (0)495 56 41 13 
sales@oakfield.nl 
www.oakfield.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven