Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel mogelijkheden voor paddenstoelenteelt in Nigeria

Terwijl zowel de Nigeriaanse regering als de telers in het land het belang en de economische levensvatbaarheid van de land en tuinbouw beginnen in te zien, is er één gebied dat nog steeds sterk verwaarloosd wordt, namelijk de paddenstoelenteelt, die op de wereldvoedselmarkt miljoenen dollars waard is.

De paddenstoelenteelt in Europa en Azië (met name India en China) neemt geleidelijk toe als alternatieve bron van inkomsten voor veel mensen. Maar in Afrika, met name in Nigeria, groeien paddenstoelen nog steeds als onkruid in het wild in plaats van op de juiste manier te worden geteeld en geoogst voor voedsel en commerciële doeleinden.

Paddenstoelen zijn vrij gemakkelijk te kweken. Een oesterzwam heeft ongeveer zes weken nodig van begin tot oogst. Nigeria is overvloedig gezegend met de donkere leemgrond die het meest geschikt is voor de teelt van paddenstoelen. Paddenstoelen zijn ook gemakkelijk binnenshuis te kweken, vooral omdat ze geen licht nodig hebben. Kastanjechampignons, enoki, maitake, portobello, oesterzwam, shiitake en witte champignons kunnen allemaal binnenshuis gekweekt worden, maar elk type heeft specifieke kweekbehoeften. Witte champignons moeten bijvoorbeeld gekweekt worden op gecomposteerde mest, shiitakes op hout of zaagsel en oesterzwammen op stro.

Bron: idomavoice.com

Publicatiedatum: