Mysterie rond West-Australische uien eindelijk opgelost

Er is een mysterie dat Australiërs al jaren teistert: het gaat over uien uit West-Australië. Jarenlang hebben Coles-kopers de sociale media opgezocht om zich af te vragen waarom de uien uit West-Australië zonder schil worden verkocht.

"Worden we steeds luier of hoe zit dat #Australia?!" schreef een verontwaardigde man op Twitter.

"Vond deze geschilde uien te koop. Genoeg om van te huilen."

"Ik kan me niet herinneren dat ik ze zo geschild heb gezien in SA toen ik daar woonde," reageerde een derde.

Het blijkt nu eens niet te komen doordat - zoals de eerder genoemde tweet uit 2014 verguisde - Australiërs steeds luier worden, maar doordat West-Australische uien gewoon ... lelijker zijn dan hun tegenhangers aan de oostkust, meldt www.news.com.au.

Een woordvoerster van Coles bood de Australiërs de antwoorden waarnaar ze op zoek waren: "Door de plaatselijke teeltomstandig-heden verschilt de kwaliteit van de uien van die in de oostelijke staten," legde ze uit. "Daarom verkoopt Coles in WA rode en witte uien zonder schil in een assortiment dat uniek is voor die staat. In West-Australië zijn ongeschilde uien gewoon niet zo populair."

De reden waarom je de uien zonder schil niet in de andere Australische staten en gebieden zult vinden, is dat "het merendeel van de verse uien die in onze WA-winkels worden verkocht, lokaal van West-Australische telers worden betrokken."

"We bieden deze geschilde rode en witte uien al meer dan 20 jaar aan, en ze zijn erg populair bij onze klanten," aldus de woordvoerster van Coles.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven