Nieuwe Algemeen Directeur Plant Sciences Group bij WUR

De Raad van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR) heeft Richard Harrison benoemd tot Algemeen Directeur Plant Sciences Group (PSG) met ingang van 1 september 2022. Hij volgt Ernst van den Ende op die nu algemeen directeur is van de Animal Sciences Group. Harrison is momenteel directeur van NIAB Cambridge Crop Research.

Bij de aankondiging van Harrisons benoeming zei Louise O. Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur WUR: "Richard Harrison's internationale profiel zal een grote aanwinst zijn voor WUR. Wij verwachten dat hij een sterke impuls zal geven aan en de verdere ontwikkeling van onze strategie├źn op het gebied van plantwetenschappen, waardecreatie en onderwijs. De productie van planten staat centraal bij de enorme uitdagingen om de groeiende wereldbevolking te voeden, de klimaatverandering te beperken en te zorgen voor een zorgvuldig beheer, gebruik en bescherming van bodem, natuur en milieu."

Richard Harrison leidt momenteel NIAB's onderzoekswerk in akkerbouwgewassen, en NIAB's bijdrage aan het Crop Science Centre, een samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Cambridge en NIAB.

Richard Harrison over zijn aanstelling bij WUR: "Dit is een geweldige kans, en voorrecht, om toe te treden tot een wereldberoemd instituut voor ontdekking en innovatie en om de Plant Sciences Group te leiden. De huidige mondiale uitdagingen vragen om nieuwe manieren van werken om een ecologisch en economisch duurzaam voedselsysteem te ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de verwezenlijking van deze uitdaging, voortbouwend op de uitstekende onderzoeks- en toepassingsmogelijkheden in Wageningen en daarbuiten."

Louise Fresco: "WUR heeft een leidende rol in het combineren van fundamentele kennis en praktische expertise in de plantenwetenschap. Ons werk op het gebied van genetica, gewasbescherming, fysiologie en fotosynthese is baanbrekend. Dit biedt nieuwe perspectieven voor duurzame climate-smart landbouw voor onze partners uit de industrie, overheden, NGO's, onderzoeksinstituten en universiteiten, zowel in Nederland als internationaal. Met Richard Harrison, als onze nieuwe Algemeen Directeur Plant Sciences Group, zal WUR dit werk met nieuwe energie verder uitbreiden."

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven