In Turkije is de oogst van vroege kersen begonnen

In Turkije is het kersenseizoen begonnen en telers rekenen dit jaar op  10% tot 15% hogere opbrengsten. Vanwege de oorlog in Oekraïne zullen Turkse telers hun kersen dit seizoen mogelijk naar andere markten binnen Europa exporteren. 

Volgens Banu Er, algemeen directeur bij het Turkse handels-agentschap Doraintrade, is het kersenseizoen in een aantal Turkse teeltgebieden al begonnen. "Het Turkse kersenseizoen 2022 is in de vroege teeltgebieden, zoals Izmir en Manisa, al van start gegaan. Turkse steenfruittelers hebben hoge verwachtingen voor het komende seizoen en rekenen op een beduidend grotere kersenoogst, met 10% tot 15% hogere opbrengsten. Hoewel de eerste vroege rassen nu al worden geplukt, verwachten telers dat de voornaamste exportrassen, zoals 0900 Ziraat en Napoleon, de markt op zijn vroegst omstreeks 25 mei bereiken." 

De directeur legt uit dat de oorlog in Oekraïne invloed zal hebben op de handelswijze van Turkse kersenexporteurs. "Vooruitkijkend naar het seizoen 2022 verwachten we dat een deel van de Turkse oogst vanwege de riskante omstandigheden in Oekraïne en Rusland zal worden omgeleid naar Europa. Gezien de goedkope arbeid en grote technologische investeringen in de fruitverwerking zullen Turkse producten naast hun betrouwbare kwaliteit ook nog eens aantrekkelijk geprijsd zijn."

Doraintrade, dat zich het allereerste BRC-gecertificeerde handelsagentschap in Turkije mag noemen, is al klaar met de voorbereidingen voor het komende steenfruitseizoen. "Doraintrade biedt haar klanten een onvergelijkbaar hoog niveau van dienstverlening, van de oogst tot aan het moment dat het product de consument bereikt, waarbij de kwaliteitsafdeling klanten van iedere stap op de hoogte houdt. We garanderen de kwaliteit, voedselveiligheid en traceerbaarheid van ieder product dat onze faciliteiten verlaat. Doraintrade helpt al haar klanten bij het vinden van betrouwbare leveranciers en werkt volgens alle internationale voedselveiligheidsstandaarden. Het bedrijf verzorgt zelf de kwaliteitscontrole en voert steekproeven uit in haar faciliteiten. Hiermee draagt zij bij aan de totstandkoming van langdurige samenwerkingen tussen kopers en verkopers in 26 landen op vijf continenten," zegt Er tot slot. 

Voor meer informatie:
Banu Er
Doraintrade
+90 533 416 0324
info@doraintrade.com 
www.doraintrade.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven