Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roemeense Grup Serban Holding investeert € 3 mln euro in groentepakstation

De Roemeense landbouwonderneming Grup Serban Holding is van plan 3 miljoen euro te investeren in de ontwikkeling van haar fabriek voor de verpakking van groenten. Grup Serban Holding heeft van de EU de nodige middelen voor het project gekregen, waarvan 1,2 miljoen euro niet hoeft te worden terugbetaald. Het project zal worden uitgevoerd via de dochteronderneming van de groep, Fabrica de Paine Serban.

"Met deze nieuwe investering zullen wij de verpakkingscapaciteit van groenten verhogen van de huidige 1,5 ton per uur tot 10 ton per uur, en het positieve effect zal de komende jaren te zien zijn in de stijging van de omzet en de nettowinst", aldus Ovidiu Bucataru, chief financial officer van de Grup Serban Holding.

Grup Serban Holding is actief in de landbouw, de graanhandel, oliehoudende planten en groenten, de pluimveehouderij, de bakkerij, de catering, alsook de distributie en het vervoer.

In februari tekende de groep een contract met PepsiCo voor de levering van aardappelen voor Lay's chips. De aandelen van de groep werden woensdag om 13:30 CET op de AeRO-markt van de beurs van Boekarest 1,54% hoger verhandeld tegen 1,98 lei (€ 0,40) per aandeel.

Bron: seenews.com

Publicatiedatum: