Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Extract van ananas kan helpen tegen de ziekte van Alzheimer

Een extract van de stam van de ananas kan mogelijk de symptomen van de ziekte van Alzheimer verbeteren. Alzheimer is een neurodegeneratieve ziekte die over het algemeen wordt gekenmerkt door geleidelijk geheugenverlies als gevolg van verhoogde niveaus van amyloid-beta eiwit in de hersenen. Onderzoekers van de Lovely Professional University in Phagwara, Punjab merkten op dat de huidige behandeling niet doeltreffend is om de langetermijneffecten van de ziekte van Alzheimer op de levenskwaliteit van patiënten te beheersen.

De studie, die onlangs werd gepubliceerd in het tijdschrift NeuroToxicology, toonde aan dat de verbinding bromelaïne de aan de ziekte van Alzheimer gerelateerde gedragssymptomen bij muizen kon verbeteren. De gedragssymptomen werden ondersteund door de resultaten van biochemische en histopathologische - microscopisch onderzoek van weefsel - studies, aldus de onderzoekers.

Biochemische studies omvatten een evaluatie van de activiteit van acetylcholinesterase, een enzym dat de neurotransmissie regelt, en antioxidantparameters in muizenhersenen, die aanzienlijk verbeterd waren door de behandeling met bromelaïne.

"De histopathologische analyse suggereerde ook een verbetering van de structuren van neuronen in muizenhersenen door behandeling met bromelaïne. Al deze resultaten suggereerden het mogelijke potentieel van bromelaïne voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer," zei onderzoekscorrespondent Navneet Khurana, professor aan de School of Pharmaceutical Science van de LPU.

Bron: devdiscourse.com

Publicatiedatum: