Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sainsbury gaat plastic verpakking van bananen verwijderen

Sainsbury's gaat een einde maken aan de plastic verpakking van zijn vijfpak Fairtrade bananen. De retailer vervangt de plastic zak door een papieren zakje, dat vanaf 22 mei in alle winkels te koop is. Door deze maatregel zal de supermarkt 25 miljoen plastic wegwerpzakjes verwijderen, wat neerkomt op 75 ton plastic.

De supermarkt zal in de komende maanden nog meer plastic zakken uit zijn assortiment verwijderen. Dit omvat het verwijderen van plastic deksels van al haar salades en koolsalades, het verplaatsen van al haar notenboterverpakkingen naar glas deze maand en het veranderen van haar dubbele sterkte frisdrankflessen naar viervoudige sterkte frisdrankflessen volgende maand.

Vanaf juni zal Sainsbury's ook het gebruik van plastic folie in de geraspte kaas en de dessert cheesecake verminderen. Het nieuws komt nadat supermarkten zijn overeengekomen om de verpakking van losse groenten en fruit binnen drie jaar te schrappen in een poging om het plasticgebruik te verminderen.

Bron: grocerygazette.co.uk

Publicatiedatum: