Prijs voor Nomadische paddenstoelen

Jaarlijks verdeelt de AtlasInvest Entrepreneurship Grant twee prijzen onder student-ondernemers met impactvolle ideeën. Ondernemende studenten pitchen hun ideeën aan een jury van experts om startkapitaal te winnen voor hun ondernemingen. De onthulling van de winnaars vond plaats tijdens de eerste dag van F&A Next, een internationaal event voor grote bedrijven, start-ups en ondernemers.
De student-entrepreneurs van LumiNose wonnen de start-up award van € 35.000 met hun ‘Insect Odour Receptors’: technologie die het gevoelige reukvermogen van insecten nabootst. Daarnaast won Urban Funghi, dat oesterzwammen verbouwt in leegstaande gebouwen, de prijs voor het beste sociale initiatief met impact.

Paddenstoelen verbouwen op stro
Urban Funghi, een urban mushroom farm in Ede, won de Impact Award van € 15.000. Het bedrijf teelt oesterzwammen op biologische stro. Hun ‘low tech’ set-up is energie-efficiënt en duurzaam en het bedrijf produceert lokaal voor restaurants, winkels en consumenten. De simpele productiemethode maakt het ook mogelijk om gemakkelijk op te schalen: nieuwe urban farms kunnen gemakkelijk geïnstalleerd worden in lege gebouwen. De paddenstoelen trekken zo van leegstand naar leegstand.


Alessia Capurso (rechts) van Urban Funghi ontvangt de Impact Award.

De jury prees de manier waarop Urban Funghi ‘een geweldige gemeenschap’ creëert rondom ‘nomad farming’ met ‘impact op het milieu’. Het team was zeer dankbaar: ‘de prijs helpt ons aan sterilisatieapparatuur, waarmee we alternatieve reststromen kunnen aanboren om nieuwe paddenstoelsoorten op te groeien.’

Bron: Wageningen UR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven