Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Izak Havenaar:

"In de groentehandel is één ding zeker: alles wat binnenkomt moet er ook zo snel mogelijk weer uit"

Hart van Lansingerland sprak met Izak Havenaar, voormalig directeur van Haluco. Hij vertelt in het interview wat het mooie is van de groentehandel. "Dat is vooral de dynamiek. Iedere dag is anders en er gebeurt voortdurend van alles. Je bent bezig met inkoop en verkoop en intussen moet je het logistiek allemaal in orde hebben. Er waren dagen dat we 250 vrachtwagens moesten beladen op weg naar de afnemers. Een zelfde aantal wagens was ook binnengekomen. In de groentehandel is één ding zeker: alles wat binnenkomt moet er ook zo snel mogelijk weer uit."

"Jan van der Lugt deed de inkoop, mijn broer Kees de verkoop en ikzelf de organisatie en de logistiek. Voor commercie was ik niet echt geschikt. Als iemand mij een loer zou draaien, zou ik meteen geen zaken meer willen doen met die persoon. De hectiek heb ik altijd wel mooi gevonden. Als de komkommertuinders stamvruchten gingen plukken en het was in deze tijd van het jaar een aantal weken zonnig geweest, dan wist je dat het storm ging lopen, maar dat de kwaliteit goed was."

Bron: Hart van Lansingerland

Publicatiedatum: