Bangladesh - Netherlands Agri-Business Conclave

Bent u actief op het gebied van de landbouw en wilt u inspelen op de kansen in Bangladesh? Meld u dan aan voor het evenement 'Bangladesh - Netherlands Agri-Business Conclave'. Dit evenement vindt fysiek plaats op 30 mei in Den Haag.

“Om deze groep ondernemers bij elkaar in één zaal te krijgen, zou in Bangladesh niet zo makkelijk lukken. Dat het op 30 mei in Den Haag wél lukt, zegt alles over de mogelijkheden die Bengalese ondernemers zien in samenwerking met Nederlandse bedrijven.” Dat zei de ambassadeur van Bangladesh in Nederland, de heer Riaz Hamidullah, met referte aan de komst van 40 topondernemers uit de agri- en foodbusiness uit zijn land. “Een unieke kans om een snel groeiende markt direct te leren kennen.”

Al langer is de ambassade zeer actief om de mogelijkheden in Bangladesh onder de aandacht te brengen. Het land is de snelst groeiende economie van Azië-Pacific en daarmee is ook de landbouwsector in de afgelopen vijf decennia sterk tot ontwikkeling gekomen. Bangladesh – 170 miljoen inwoners - scoort hoog op de wereldranglijst voor de productie van sommige granen en peulvruchten. Tuinbouw, veeteelt, visserij en pluimvee zijn belangrijke subsectoren.

Naast de verwerkende industrie belooft landbouwhervorming het volgende grote groeiverhaal voor Bangladesh te worden. Hervorming is nodig om te voldoen aan de snel stijgende lokale vraag, maar ook voor het betreden van de wereldmarkt. Een aantal belangrijke uitdagingen in de agrofoodsector van Bangladesh moet worden aangepakt, zoals het krimpende landbouwareaal, het concurrerend gebruik van het beschikbare zoetwater en de snelle verstedelijking. De 40 ondernemers die naar Nederland komen, zijn nadrukkelijk op zoek naar kennis, technologie en partners, onderstreept de ambassadeur. RVO heeft de mogelijkheden in kaart gebracht en verschillende marktscans gepubliceerd: Zakelijke kansen in Bangladesh (rvo.nl)

Het evenement 'Bangladesh - Netherlands Agri-Business Conclave'
Bent u actief op het gebied van de landbouw en wilt u inspelen op de kansen in Bangladesh? Meld u dan aan voor het evenement 'Bangladesh - Netherlands Agri-Business Conclave' op 30 mei in het Hilton in Den Haag.

Naast de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de ambassade van Bangladesh in Nederland treden als organisatoren op de Topsector Agro-Food, Wageningen University & Research en het Netherlands Food Partnership.

Dit evenement is bedoeld voor Nederlandse bedrijven, ondernemers, mkb’ers en innovators die actief zijn in de landbouw en graag zaken willen doen met Bangladesh. Het belooft geen standaard bijeenkomst te worden. Het conclaaf vindt plaats in het World Café-format (Open Space methode) onder begeleiding van het Wageningen Metropolitan Food Cluster:

  • In break-outsessies gaan Nederlandse ondernemers met hun Bengaalse collega's in gesprek.
  • Nederlandse technologie, innovatie en oplossingen worden gedeeld.
  • U kunt reageren op specifieke zakelijke samenwerkingsvoorstellen van de Bengaalse delegatie.
  • De delegatie bestaat uit meer dan 40 belangrijke personen uit de Bengaalse private sector. 

Als u het profielboek van alle deelnemers wilt ontvangen kunt u een bericht sturen naar tien.hoang@rvo.nl

Informatie en aanmelding
Klik hier voor meer informatie en om te kunnen aanmelden voor de bijeenkomst.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven