Wat is de reden van de teloorgang van de gekookte aardappel in België?

Voor het Belgische Radio1 ging het programma 'De Wereld van Sofie' in gesprek met Katrien De Nul, promotiemanager akkerbouw bij VLAM, en op bezoek bij Bart Nemegheer, van De Aardappelhoeve, over de dalende populariteit van de gekookte aardappel.

Het is iets typisch Belgisch: een warme maaltijd bestaande uit de klassieke driedeling groente, een stuk vlees of vis, en dan gekookte aardappelen erbij, zo beschrijft Radio1. Maar dat culinaire erfgoed is aan het verdwijnen. Want de Belgen houden blijkbaar niet meer van gekookte aardappelen. Amper één Belg op de acht schilt en kookt zijn aardappelen nog. Wat is de verklaring voor die teloorgang van de gekookte aardappel? Wat kwam er in de plaats? Beluister hier het gesprek hierover in 'De Wereld van Sofie' met Katrien De Nul.

Bart Nemegheer merkt al langer dat kookaardappelen minder in trek zijn, maar speelt daar creatief op in. "We zetten minder aardappelen op het menu omdat er een overaanbod is aan bereide maaltijden", vertelt hij. Beluister hier de reportage van Radio1 bij De Aardappelhoeve.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven