Cursus Fruit & Watermanagement: Fertigatie nu ook voor Belgische teelt

Na een succesvolle eerste editie van de cursus Fruit & Watermanagement: Fertigatie voor de Nederlandse teelt en op aanvraag van Belgische telers en adviseurs, biedt de Fruit Tech Campus deze cursus nu ook aan in België. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden voor de cursus Fertigatie Belgische teelt die in november van start gaat.

Fertigatie Belgische teelt
De cursus Fertigatie is ontwikkeld en toegespitst op de Belgische teelt en geschikt voor telers die in de vollegrond appelen en peren telen. Onder leiding van experts van FruitConsult en CAF maken de deelnemers van de cursus kennis met de optimale fertigatiestrategie voor de Belgische teelt. 

Fertigatie
Aanvullende kennis en kunde is van belang om een gezond en goede teelt te krijgen. Hierbij worden gedacht aan de water- en voedingsbehoefte van een boom in diverse stadia en de invloed van de waterkwaliteit. Daarnaast leert men o.a. ook welke onderdelen van een bodemanalyse relevant zijn voor de instelling van het fertigatiesysteem. Bovendien wordt er kennis van techniek ontwikkeld. Verder gaat men tijdens de cursus aan de slag met het maken van fertigatieschema’s geënt op het eigen teeltbedrijf. 

Voor meer informatie of aanmelden:
Lisanne van Haarlem
Fruit Tech Campus
vanhaarlem@fruittechcampus.nl  
www.fruittechcampus.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven