Pools bloemkoolseizoen zonder vertraging van start gegaan

Het Poolse bloemkoolseizoen is weer van start gegaan en de vraag lijkt vanaf het begin behoorlijk sterk te zijn. Omdat Polen veel Oekraïense vluchtelingen opvangt, is de binnenlandse vraag groter dan normaal, maar ook in het buitenland is er voldoende belangstelling.

Volgens Kornelia Lewikowska, inkoopmanager van de Poolse groente-exporteur Green Best, hebben de Poolse bloemkoolexporteurs het seizoen op tijd kunnen starten. "Het bloemkoolseizoen in Polen is dit jaar zonder vertraging begonnen. De nieuwe oogst van zowel witte kool als bloemkool is dit jaar van goede kwaliteit. Maar de droogte kan nog spelbreker worden. Telers melden dat er regen nodig is voor een optimaal seizoen."

"Omdat veel Oekraïners naar Polen zijn gevlucht sinds de Russische invasie, is er veel meer lokale vraag naar bloemkool," legt Lewikowska uit. "De oorlog in Oekraïne zal zeker gevolgen hebben voor de Poolse groentemarkt, aangezien veel Oekraïners naar Polen zijn gekomen. De vraag naar voedsel in Polen neemt toe. Voor zover ik kan zien, is de belangstelling voor bloemkool vrij groot, ook op de buitenlandse markt. We beginnen langzaam de bloemkolen die we hebben te exporteren, maar op dit moment is de prijs in Polen en Nederland vergelijkbaar."

Het bloemkoolseizoen in Polen is nog maar net begonnen, maar naar verwachting zal het tempo snel toenemen. "Hoewel we op dit moment nog maar langzaam van start gaan, verwacht ik dat binnen enkele weken de export van bloemkool in volle gang zal zijn. Het snelle exporttempo zou moeten aanhouden tot november, dan eindigt het seizoen", besluit Lewikowska.

Voor meer informatie:
Kornelia Lewikowska
Green Best
Mob: +48 737 602 848 (Polen)
kornelia.lewikowska@greenbest.pl    
www.greenbest.pl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven