Italië: Unicoop Firenze opent 'autismevriendelijke' supermarkt

Een op de vier Britten slaat maaltijden over vanwege inflatie

Een op de vier Britten slaat maaltijden over vanwege inflatie, blijkt uit enquête
De kosten van levensonderhoud in Groot-Brittannië hebben ertoe geleid dat twee op de drie mensen in het land hun verwarming uitzetten, bijna de helft rijdt minder of verandert van supermarkt en iets meer dan een kwart zegt dat ze maaltijden hebben overgeslagen, zo blijkt uit een enquête. Onder mensen met lagere inkomens zegt een op de drie mensen dat ze de laatste tijd maaltijden hebben overgeslagen vanwege de sterke inflatie, aldus opiniepeilingbureau Ipsos.
Bron: reuters.com 

Italië: Unicoop Firenze opent 'autismevriendelijke' supermarkt
De Italiaanse regionale coöperatie Unicoop Firenze heeft een nieuwe Coop.Fi supermarkt geopend in Florence, die is ontwikkeld als een 'autismevriendelijke' winkel. Het eerste initiatief van deze aard in Italië is het resultaat van een partnerschap met Autismo Firenze, een vereniging van gezinnen met autistische kinderen. De winkel van 800 m2 biedt de consument een eenvoudig en overzichtelijk winkelparcours, dat begint met een zone voor groenten en fruit, gevolgd door verpakte producten, een bakkerij, een zone voor zuivelproducten, een slagerij en een viswinkel.
Bron: esmmagazine.com 

Britse voedselprijsinflatie kan dit jaar 10% bereiken
De voedselprijsinflatie in Groot-Brittannië kan dit jaar oplopen tot 10%, aldus de voorzitter van de duurdere retailer Marks & Spencer. "Het zou geen verrassing zijn als de voedselprijsinflatie in de loop van het jaar in de richting van 8-10% zou gaan," zei Archie Norman tegen BBC Radio. "Maar dat weten we nog niet, want het loopt door het jaar heen, een deel is er nu doorheen, maar er moet nog heel wat gebeuren."
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven