Tanzania probeert kokosnotenteelt nieuw leven in te blazen

Het Mikocheni-centrum van het Tanzania Agriculture Research Institute is begonnen met een campagne om de kokosnootteelt in de kustgebieden van Tanga, Lindi, Mtwara en Coastal nieuw leven in te blazen. De teelt en productiviteit van het gewas zijn de laatste jaren gedaald als gevolg van de veroudering van de kokospalmen en de toename van ziekten zoals de dodelijke vergeling van de kokosnoot. Al deze factoren hebben sommige telers ertoe gebracht de teelt van dit gewas op te geven, terwijl anderen ervoor kozen andere productieve gewassen te verbouwen.

Het is algemeen bekend dat de kokosnoot een belangrijk gewas is dat de meerderheid van de kustbevolking in staat stelt in hun levensonderhoud te voorzien, met name door bij te dragen aan de dagelijkse voeding, eetbare olie, industriƫle materialen en de duurzaamheid van het milieu. In Dar es Salaam en andere stedelijke gebieden bijvoorbeeld, biedt de kokosnoot werk aan honderden kleine handelaren die sap van jonge noten verkopen.

Het TARI Mikocheni centrum verdeelt nu verbeterde zaailingen die bekend staan als East Africa's Tall (EAT), de variƫteit die een hoge opbrengst heeft, aangepast is aan matige droogte en tolerant is voor plagen en ziekten.

Bron: ippmedia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven