Christophe Ochs, Albafruit

"Eerste Marokkaanse druiven met enkele dagen verwacht"

Het Franse bedrijf Albafruit importeert dit seizoen voor de 16e keer Marokkaanse druiven. De beschikbare hoeveelheden en de kwaliteit zien er veelbelovend uit. "Het goede weer en de warmte van de afgelopen dagen hebben geholpen om het suikergehalte van de druiven te verhogen. We hopen op een goede oogst", zegt Christophe Ochs, bedrijfsleider van Albafruit.


Christophe Ochs

Primeurdruiven uit Marokko: een garantie voor versheid
De eerste aankomsten vinden plaats op 20 en 21 mei. Zoals elk jaar wordt er reikhalzend uitgekeken naar het Marokkaanse fruit. "Samen met de aanvoer uit Egypte zijn dit de eerste druiven van het noordelijk halfrond. Natuurlijk zijn er nog steeds enkele volumes Zuid-Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Indische druiven op de markt, maar qua kwaliteit zijn ze op het einde van hun seizoen niet meer te vergelijken met de eerste Marokkaanse druiven. We werken graag met deze herkomst omdat het een garantie voor versheid is. Door de geografische nabijheid van de Europese markt is de transittijd zeer kort. De Marokkaanse druiven zijn ook interessant omdat ze geen concurrentie vormen voor het Franse product, dat veel later op het jaar beschikbaar komt."


 
Pitloze druiven: een opkomend product in Frankrijk
Toen Christophe Ochs op verzoek van een koper pitloze druiven begon te vermarkten, waren de Duitse, Belgische en Scandinavische markten al goed ontwikkeld in dit segment. Op de Franse markt was er geen bijzondere belangstelling voor pitloze rassen tot de afgelopen jaren de verkoopvolumes begonnen toe te nemen. "Pitloze druiven zijn erg populair bij jongeren. Het product slaat zeker aan in Frankrijk. Hoewel druiven ook vroeger buiten het seizoen werden geconsumeerd, heeft het product tegenwoordig aan populariteit gewonnen. De consument wil toegang tot kwaliteitsdruiven voordat het Franse seizoen aanvangt. De teelt breidt zich ook uit met de aanplant van nieuwe rassen."

Kalender van Marokkaanse druivenrassen
Deze week trapt de pitloze witte druif (Early Sweet van Grapa) het Marokkaanse seizoen af. Daarna volgen de pitloze rode druif Passion Fire (ARRA 29), Sugarone, Sugardrop (ARRA 30) en tot slot late rassen zoals de witte ARRA 15 en Midnight Beauty, een pitloze zwarte druif die het seizoen eind juli afsluit. "In de tussentijd hebben we natuurlijk de beroemde Prima, een echte klassieker onder de zwarte druiven met pit, die al jaren aan populariteit wint op de Franse markt."


 
Het Early Sweet ras is beschikbaar in 10 x 500 grams trays en papieren zakverpakkingen van 4,5 kg.


Juan Merino en Christophe Ochs op MedFEL 2022
  
Voor meer informatie:
Christophe Ochs
Juan Merino
Albafruit 
Tel: +33 5 63 04 60 04 (Frankrijk)
contact@albafruit.fr   
www.albafruit.fr   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven