"We liggen op schema en zitten nu in de piek van de aspergeoogst"

De officiƫle start van het Engelse aspergeseizoen is St. George's Day, 23 april, maar de meeste telers hebben daarvoor ook al asperges, als het weer het tenminste toelaat.

Farm Fresh PO, een bedrijf in het graafschap Kent en een van de grootste aspergetelers van Engeland, is eind maart begonnen met de aspergeoogst in de tunnels en momenteel zijn de asperges in de buitenteelt aan de beurt.


Foto: Dreamstime

"Het seizoen kwam langzaam op gang, maar we hebben de laatste weken goed weer gehad met veel zonneschijn. We liggen op schema en zitten nu in de piekperiode van onze oogst", zegt Scott Woolford, Business Development Manager bij Farm Fresh.

De vraag in het VK is goed. De meeste retailers hebben promoties gedaan of staan op het punt deze te doen. Farm Fresh PO levert voornamelijk aan supermarkten. Een klein deel van de oogst gaat naar de groothandelsmarkten.

De arbeidssituatie in het VK is nog steeds problematisch. Scott vertelt dat er een tekort aan werknemers is omdat er nog veel mensen wachten op een visum.

"Onze volumes zien er dit seizoen goed uit, maar bij asperges is dat altijd moeilijk te zeggen omdat de oogst volledig afhankelijk is van het aantal zonuren. Dat weten we dus pas aan het einde van het seizoen."

Voor meer informatie:
Scott Woolford
FarmFresh PO Ltd
Tel: +44 1622 584015
scott.woolford@farmfreshpo.co.uk
www.farmfreshpo.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven