Dit seizoen 30% meer Australische Bravo-appelen

Bravo-appelen, die in West-Australia worden geteeld als het ras ANABP01, zijn vanaf nu verkrijgbaar bij speciaalzaken en retailketens in heel Australië. Er is dit seizoen 30% meer fruit beschikbaar.

WA Farm Direct is de gelicentieerde marketeer van Bravo-appelen en Sean Engelbrecht, national development manager van Bravo, vertelt dat het ras erg populair is vanwege haar kenmerkende uiterlijk, uitzonderlijke smaak en knapperige textuur. 

"Bravo-appelen hebben een perfect uitgebalanceerde natuurlijke zoetheid. Door middel van testen wordt gegarandeerd dat de kwaliteit altijd beantwoordt aan de eisen van zelfs de meest kritische consument," legt Sean uit. "De appelen zijn op weg om in rap tempo een grote aanhang onder zowel Australische gezinnen als fijnproevers te verwerven."

"Een recent landelijk onderzoek naar de appelconsumptie wees uit dat Bravo-appelen het hoogst gewaardeerd werden door consumenten die deze appelen al eens hadden gekocht. Het ras verdrong hiermee Pink Lady naar de tweede plaats. Consumenten zijn enthousiast over de zoete smaak en het knapperige, stevige vruchtvlees," vervolgt Sean. 

"Het teeltseizoen is goed verlopen, maar er was wel sprake van forse neerslag die mogelijk gevolgen heeft voor de oogst. In delen van West-Australië kwam het kwik meer dan vijf dagen boven de 40 graden uit, waarna het ging stormen en langdurig regende, met overstromingen aan de oostkust van Australië tot gevolg." 

De aantallen Bravo-appelen blijven toenemen nu steeds meer jonge boomgaarden productief worden. "We hebben een aantal jonge boomgaarden die nog geen commerciële aantallen voortbrengen, maar we verwachten dat de opbrengsten de komende drie tot vijf jaar behoorlijk toe zullen nemen. Daarnaast worden er jaarlijks ook weer nieuwe bomen aangeplant."


De opening van het Bravo-appelseizoen bij WA Farm Direct  in aanwezigheid van John Mercer, Terry Hill, Anthony Caccetta en Sean Engelbrecht 

Terry Hill, directeur-generaal regionale ontwikkeling bij het Ministerie van Primaire Industrieën, vertelt dat de viering van het Oogstfeest de gelegenheid bood om stil te staan bij het mooie werk dat het team appelveredelaars heeft verricht, en bij het recente overlijden van John Cripps, de man die verantwoordelijk was voor het ras dat ten grondslag ligt aan deze appel. 

"West-Australië heeft impact binnen de wereldwijde appelmarkt op het gebied van veredeling en de introductie van nieuwe, premium appelrassen," aldus Terry. 

"Bravo is wederom een uitzonderlijke prestatie, die veel geduld, doorzettingsvermogen en innovatiekracht van het ministerie en haar medewerkers heeft geëist, en dan met name van John Cripps, wiens passie en vasthoudendheid leidde tot de veredeling van Cripps Red, het ouderras van Bravo, en Pink Lady, één van de bekendste Australische appelrassen. 

"Manjimup is nu de thuisbasis van het Landelijke Appelveredelings-programma, waar onze medewerkers nieuwe rassen ontwikkelen voor telers, zodat ook toekomstige generaties kunnen genieten van unieke en smakelijke in West-Australië ontwikkelde appelrassen."

Het ras Bravo wordt in heel Australië geteeld, zoals in Stanthorpe in Queensland, Orange & Batlow in New South Wales, VIC, Shepparton, Yarra Valley, Goulburn Valley in Zuid-Australië en in Manjimup, Donnybrook/Kirup en Perth Hills in West-Australië. 

De appelen worden naar Thailand, Dubai, Singapore, Hongkong en Indonesië geëxporteerd. 

Voor meer informatie: 
Sean Engelbrecht
WA Farm Direct
sean.engelbrecht@wafarmdirect.com.au
www.bravoapples.com.au 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven