Britten switchen van winkel en product vanwege hoge kosten voor levensonderhoud

Coop Zwitserland versterkt banden met Zwitserse telers
Al ongeveer tien jaar koopt Coop Zwitserland haar verse groenten in bij drie regionale AGF-allianties: Alliance Ost Gemüse, Alliance Mitte en Alliance Romande. De retailer heeft aangekondigd dat deze drie organisaties per 1 januari 2023 zullen fuseren tot Alliance Gemüse Schweiz (Vegetable Alliance Switzerland) en hun samenwerking met Coop voort zullen zetten.
Bron: esmmagazine.com 

Ierland: Aldi heropent onlangs gerenoveerde 'Project Fresh'- winkel in Dungloe
Het 'Project Fresh'-filiaal van Aldi in Dungloe zal haar deuren openen nadat zij een uitgebreide renovatie ter waarde van €1 mln onderging. De vernieuwde winkel kreeg een volledige make-over in de stijl van het met een award bekroonde 'Project Fresh'-ontwerp van Aldi. Deze onderscheiding werd toegekend tijdens de National Grocery Retail Awards, waar Aldi ook de award voor beste Discounter Store of the Year in de wacht sleepte voor haar vestiging in Killaloe, mede dankzij het uitmuntende aanbod aan groenten en fruit in dit filiaal.  
Bron: aldipresscentre.ie 

Flink neemt Franse q-commerce-pionier Cajoo over en gaat samenwerken met Carrefour
Flink, Europa's grootste quick commerce-onderneming, heeft bekendgemaakt dat zij Cajoo overneemt, dé pionier op het gebied van q-commerce in Frankrijk, om zo haar groei op de Franse markt te versnellen en haar leiderspositie binnen Europa verder te consolideren. Carrefour, een eerste investeerder en de enige retailpartner van Cajoo, wordt Flinks exclusieve partner voor de Franse markt en direct aandeelhouder in het bedrijf.
Bron: carrefour.com 

Finland: Kesko ziet omzet in april met 3,1% stijgen
De omzet van het retailconglomeraat Kesko bedroeg in april €998,7 mln, wat neerkomt op een stijging van 3,1% ten opzichte van het voorgaande jaar, met een vergelijkbare omzetgroei van 2,5%. In de retailhandel genereerde Kesko in april een omzet van €496,6 mln. Dit komt neer op een groei van 4,9% ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet die werd gegenereerd in K-food-winkels bleven op het niveau van vorig jaar, zo laat de retailer weten. De omzet van K-Citymarkets daalde, terwijl die van Kespro met 41,1% toenam.  
Bron: esmmagazine.com 

Britten switchen van winkel en product vanwege hoge kosten voor levensonderhoud
Britse consumenten reageren op de hoge kosten voor levensonderhoud door te switchen van winkel en product, door bijvoorbeeld voor een discounter in plaats van een supermarkt te kiezen of voor goedkopere huismerkproducten in plaats van A-merken, zo staat te lezen in een rapport van consultancybureau McKinsey.
Bron: reuters.com 

Ierland: Centra rapporteert groei jaaromzet van 2,5% naar €1,98 mld 
De Ierse gemaksretailer Centra, die onderdeel uitmaakt van Musgrave, rapporteert een omzetgroei van 2,5% over 2021 naar €1,98 mld. Het bedrijf laat weten dat dit resultaat te danken is aan de verkoop van eigen merken, zoals het aanbod Frank and Honest-koffie en vers bereide maaltijden.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven