Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Clementineoogst in Uruguay iets hoger dan verwacht

De clementineoogst in Uruguay verloopt momenteel voorspoedig. Tot nu toe zijn de volumes die het bedrijf Camposol Uruguay al heeft verpakt en verladen iets hoger dan verwacht. Hoewel de eerste containers nog moeten aankomen in de VS, de belangrijkste exportmarkt, hoopt het bedrijf betere prijzen te krijgen dan vorig seizoen. "Maar dat zullen we pas zien na aankomst", zegt Miguel Rodas, COO bij Camposol Uruguay.

"De clementineoogst is iets hoger dan aanvankelijk verwacht. Hoewel de VS onze belangrijkste markt is, zenden we ook wat fruit naar de EU", aldus Rodas.

Camposol heeft in Uruguay zo'n 900 hectare met verschillende mandarijnrassen. De groep heeft verkoopkantoren in verschillende landen. Hierdoor is het bedrijf redelijk bestand tegen de huidige storm van hoge teelt- en verzendkosten veroorzaakt door de pandemie, de aanhoudende lockdowns en de oorlog in Oekraïne.

"De programma's voor al ons fruit worden beheerd via de verkoopkantoren. Zowel de teeltkosten als de tarieven voor het zeevervoer zijn gestegen. Het raakt ons toch vooral op logistiek vlak. In de teelt werken we continu aan de verbetering van de processen en hierdoor hebben we ook de planning goed onder controle", legt Rodas uit.

Het bedrijf is bijna klaar met het oogsten van de clementines. De focus verlegt zich binnenkort op het andere citrus. "We zullen onze citrusoogst in Uruguay vermoedelijk tussen de laatste week van juni en de eerste week van juli afronden. Camposol heeft momenteel twee vestigingen waar citrus, en dan vooral mandarijnen, worden geteeld, namelijk in Uruguay en Peru. Beide teeltgebieden vullen elkaar aan qua oogstdata, wat ons in staat om onze verschillende klanten te bevoorraden", besluit Rodas.

Voor meer informatie:
Miguel Rodas
Camposol Uruguay
Tel: +598 95425176
mquiroz@camposol.uy
www.camposol.com.pe 

Publicatiedatum: