Meer dan 1.000 afgevaardigden en 60 gastsprekers op het Ierse World Potato Congress

Meer dan 1.000 afgevaardigden en 60 gastsprekers zullen eind deze maand het World Potato Congress (WPC) bijwonen, dat voor het eerst in Ierland wordt georganiseerd. Het 11e WPC vindt plaats van 30 mei tot en met 2 juni in de RDS in Dublin. Gastsprekers en deskundigen van over de hele wereld zullen hun kennis en inzichten over de sector delen.

Er zullen drie volle dagen zijn met presentaties en lezingen over de belangrijkste kwesties die de sector bepalen, zoals internationale handel, duurzaamheid en voeding. Op de vierde dag van het evenement zullen de afgevaardigden een aantal aardappelteeltbedrijven in het hele land bezoeken.

Er zullen meer dan 60 sprekers aan het woord komen, onder wie de Europese commissaris voor landbouw Janusz Wojciechowski, dr. QU Dongyu, directeur-generaal van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN, en prof. Paul Struik, van de Wageningen Universiteit in Nederland.

Aan de orde komen onder meer de rol van de aardappel in een veranderende wereld; de impact van de oorlog in Oekraïne op de mondiale aardappelsector; aardappelonderzoek met het oog op duurzaamheid; en consumententrends in AGF-producten. Ook zal er een presentatie zijn van de Canadese motivatiespreker Chris Koch.

Bron: agriland.ie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven