McDonald's werkt aan volledig vertrek uit Rusland

Het Amerikaanse fastfoodconcern McDonald's gaat de Russische markt verlaten en heeft een proces gestart om de Russische activiteiten te verkopen. De humanitaire crisis die is veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne en de snel onvoorspelbare bedrijfsomgeving hebben bij McDonald's tot de conclusie geleid dat het voortbestaan ​​van het bedrijf in Rusland niet langer houdbaar is en ook niet in overeenstemming is met de waarden van het bedrijf. 

McDonald's wil het volledige portfolio van McDonald's-restaurants in Rusland aan een lokale koper overdragen. Daarbij zullen de naam, het logo, de merken en het menu van McDonald's niet langer mogen worden gebruikt. Het bedrijf houdt zijn handelsmerken in Rusland wel in eigendom. McDonald's wil ervoor te zorgen dat de werknemers in Rusland worden betaald tot het einde van een transactie en dat werknemers een toekomstige baan hebben bij een potentiële koper.

Als gevolg van zijn vertrek uit Rusland verwacht het bedrijf een last te boeken van ongeveer 1,2 tot 1,4 miljard dollar om een netto-investering in de Russische markt af te schrijven. Het bedrijf houdt wel vast aan verwachtingen voor 2022 met een operationele marge van rond de 40%. Exclusief de sluiting van alle restaurants in Rusland, verwacht het bedrijf dat een netto uitbreiding van het aantal restaurants ongeveer 1,5% zal bijdragen aan de omzetgroei in 2022 in constante valuta.

Bron: McDonald's


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven