Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Solynta en Incotec gaan samenwerken

De ontwikkelaar van hybride-aardappelrassen Solynta gaat een samenwerking aan met Incotec, een bedrijf dat is gespecialiseerd in zaadbehandelingstechnieken. Hybride aardappelrassen worden geteeld met gebruik van zaden in plaats van via pootaardappelen. Door samen te werken met Incotec, zal Solynta profiteren van de expertise van Incotec op het gebied van zaadtechnologie. Dat moet ervoor zorgen dat de hybride rassen niet alleen genetisch succesvol zijn, maar dat het zaad ook met een hoge kwaliteit wordt aangeboden.

De teelt van aardappelen uit zaden biedt tal van voordelen voor telers en andere spelers in de distributieketen vanwege de compactheid, snelle schaalbaarheid en beschikbaarheid voor jaarrond aanplant. Dit is met name van belang voor boeren in afgelegen gebieden in Afrika, Azië en Midden-Amerika, waar de beschikbaarheid van hoogwaardig uitgangsmateriaal beperkt is.

Solynta en Incotec werken al sinds 2013 samen in verschillende onderzoeksprojecten. Ze deden verschillende proeven rond de opschaling van de zaadproductie  en rond het gebruik van zaadveredelingstechnieken. Incotec is een wereldwijd opererend zaadveredelingsbedrijf dat zijn basis heeft in Nederland.

Incotec heeft een pakket aan technologieën ontwikkeld, waaronder een nieuwe granulatiemethode en een innovatieve zaadprimingformule, specifiek afgestemd op aardappelzaden. Het pelletiseren van aardappelzaden helpt de zaaibaarheid van dit kleine en lichtgewicht zaad te verbeteren door een uniforme ronde vorm en grootte te creëren. Het primen van de zaden helpt de kiemkracht en uniformiteit te verbeteren.

Voor meer informatie:
Solynta

info@solynta.com 
www.solynta.com 

Publicatiedatum: