Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blijk van waardering voor hoogste Tesco score en opvang Oekraïners bij Westende Fruitteelt

The Greenery Growers is er trots op dat Westende Fruitteelt vorige week de hoogst mogelijke score behaalde bij de door Tesco uitgevoerde audit. "Dit is een mooi resultaat van een goede samenwerking", vertelt een trotse Peter Nitrauw (Kwaliteitsmanager The Greenery).

De peren die Westende Fruitteelt teelt worden voor een belangrijk deel verkocht aan Engelse klanten en dan met name aan Tesco. Hiervoor moet Westende Fruitteelt voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en bedrijfsvoering. Westende wordt hierbij ondersteund door de afdeling Kwaliteit en Milieu van The Greenery.

Opvang vluchtelingen uit Oekraïne
Het menselijk leed dat zich voltrekt in de Oekraïne is ook Westende Fruitteelt niet ontgaan. Dit was voor Westende reden om hun huisvestings-accommodatie tijdelijk beschikbaar te stellen aan Oekraïense vluchtelingen. "De vluchtelingen worden gehuisvest in bestaande woonunits die in de maanden augustus en september worden gebruikt door fruitplukkers. De units zijn voorzien van alle noodzakelijke voorzieningen, zoals een bed, keuken, douche en toilet. Daarnaast zijn er was- en droogvoorzieningen op het terrein. Wij zijn blij, dat we deze voorziening hebben om dit te kunnen doen. Momenteel verblijven zo’n 70 Oekraïners op ons bedrijf", geeft Eddy den Dunnen (manager Westende Fruitteelt) aan. "De auditor was heel gecharmeerd van de manier waarop wij de vluchtelingen opvangen. Ze moest zelfs een traantje wegpinken toen ze het allemaal zag."

Respect en gefeliciteerd
"The Greenery Growers is trots op Westende Fruitteelt en feliciteert Westende Fruitteelt met het behaalde resultaat bij de Tesco audit. The Greenery Growers heeft ook veel respect voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Westende Fruitteelt en haar beslissing opvang te organiseren voor de in nood zijnde Oekraïners", vertelt Pieter Quartel (business unit manager Fruit, The Greenery Growers).

Taart als blijk van waardering
Op maandag 16 mei 2022 overhandigde Pieter Quartel, als blijk van waardering taart aan de medewerkers van Westende Fruitteelt en de aanwezige Oekraïense vluchtelingen. "We wensen Westende Fruitteelt en de Oekraïense vluchtelingen veel geluk in de toekomst."

Voor meer informatie:
Pieter Quartel
The Greenery Growers
+31 (0)6 10 30 62 85
p.quartel@thegreenery.com 
www.thegreenery.com 

Publicatiedatum: