Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aspergeteler Erik Verhoeven:

"Hoe langer je biologisch teelt, hoe blijer je wordt"

In Cromvoirt teelt Erik Verhoeven witte, groene en paarse asperges en dat doet hij al zo'n twintig jaar op biologische wijze. "Hoe langer je biologisch teelt, hoe blijer je wordt", aldus de teler, nadat hij heeft vertelt dat hij voor de omschakeling naar biologisch erg ziek is geweest.

In het programma Binnenstebuiten vertelt Erik dat het zo'n 4 à 5 jaar duurt voordat de plant een maximale oogst kan geven en dat dat een van de redenen is dat asperges relatief duur zijn. Verder vertrouwt hij chef-kok Alain Caron toe dat driedubbel A, een dikkere maat, wellicht  minder mooi is op het bord, maar 'vele malen lekkerder smaakt'.

Klik hier om het fragment terug te kijken.

Publicatiedatum: