Laatste volumes Limoré-citroenen van het seizoen

De laatste dagen van de oogst en afzet van de Rocca Imperiale-citroen met beschermde geografische aanduiding gaan in. De bestellingen voor deze Zuid-Italiaanse citroen zijn nog steeds hoog, vooral door het mooie weer dat de consumptie van citroen stimuleert. "Elke dag vragen de supermarktketens ons nog om behoorlijke volumes. Maar we kunnen de gevraagde hoeveelheden niet altijd garanderen. Het gros van het fruit is immers al geplukt. Volgend weekend zullen de laatste pallets de deur uitgaan. Het seizoen 2021/22 zit er weer op, 10 dagen later dan vorig jaar. We hebben ruim 1.200 ton citroenen afgezet onder het merk Limoré", zegt Pietro Buongiorno, een van de oprichters van de Vereniging van Telers van de Rocca Imperiale-citroen.

Pietro Buongiorno

"Aangezien we enkele nieuwe percelen in gebruik hebben genomen, dachten we de citroenen nog tot begin juni te kunnen afzetten, maar de versoepeling van de coronamaatregelen en meerdere promotiecampagnes tijdens de afgelopen maanden zorgden voor een hogere afzet richting horeca en in de supermarkten. En met de uitbreiding van het klantenbestand, met name supermarkten in Italië en het buitenland, is de beschikbaarheid van de volumes ook verder afgenomen."

Oogst van Limoré-citroenen

"Ook in het buitenland is de vraag naar onze citroenen nog hoog in deze laatste dagen. Zwitserland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn onze belangrijkste klanten. Het Verenigd Koninkrijk geeft de voorkeur aan kleiner fruit van ongeveer 150 gram, terwijl de overige landen iets grotere maten verkiezen, maar niet meer dan 250g. In Italië loopt de verkoop van citroenen tot 300g goed, vooral in de centrale regio's."

"Een van de grootste problemen waarmee we dit jaar te maken hebben gehad, was de beperkte maatvoering als gevolg van een hete zomer en de droogte. Pas in februari zijn de citroenen wat sneller beginnen te groeien. Ondanks de stijging van de arbeidskosten hebben we daarom besloten meerdere oogstrondes te organiseren. Zo kon het kleinere fruit aan de bomen blijven hangen en nog wat aandikken tot het de geschikte maat had voor de afzet op de markt."

"Ondanks de nasleep van de pandemie, de inflatie en de onzekere situatie omwille van de oorlog, zijn we erin geslaagd uitstekende resultaten te behalen op het gebied van klantenloyaliteit, merkgroei en inkomsten voor onze leden."

Voor meer informatie:
Produttori di Limoni Associati di Rocca Imperiale - Soc. Agricola

Via Vibo Valentia, 26
87074 Rocca Imperiale (CS) - Italië
Tel: +39 349 4694903 / +39 320 3819847 
prolimonidiroccaimp@libero.it
www.limore.it

O.P. Joinfruit Società Consortile a.r.l.
Via al Castello 13
12039 Verzuolo (CN) - Italië
Tel: +39 (0)175 230807
s.mana@joinfruit.com
info@joinfruit.com
www.joinfruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven