Oogst Italiaanse Mazzarrone druiven start over 10 dagen

"Over een tiental dagen kunnen we alweer starten met ons seizoen van de Mazzarrone druiven. Het belooft een mooi jaar te worden door de goede kwaliteit. Vooral het Victoria ras ziet er ronduit geweldig uit", vertelt Giovanni Raniolo, voorzitter van het Consortium voor de Mazzarrone druif met beschermde geografische aanduiding (BGA).

"Eigenlijk hebben we al de eerste druiven geplukt op enkele percelen, maar op de echte volumes is het nog een aantal dagen wachten. De Victoria druif begint met een Brix-waarde van 14/15, terwijl Black Magic gemiddeld op minimaal één graad meer mag rekenen."

Giovanni Raniolo

"De grote hoeveelheden voor levering aan de supermarkten hebben we pas in juni. In de maand mei gaan de druiven naar onze vaste klanten en groothandelaren die gespecialiseerd zijn in Italiaanse druiven. Vanaf de tweede week van juni zullen we beginnen met witte, rode en zwarte pitloze druiven. Ook voor deze rassen zijn de verwachtingen dit jaar hooggespannen", zegt Raniolo.

BGA druiven pas vanaf half juni
"De druiven met beschermde geografische aanduiding komen niet vóór half juni op de markt. Die moeten volgens de richtlijnen een Brix-waarde hebben van minstens 16. Er hangen dit jaar veel druiven aan de planten en ze zijn van uitstekende kwaliteit. Het weer is goed geweest voor de ontwikkeling van het gewas. Zo hebben we ook wat regen gehad. Maar nu beginnen de temperaturen op te lopen. Het wordt weer warm, zoals we dat gewoon zijn op Sicilië in deze tijd van het jaar."

"Dit jaar zijn alle voorwaarden vervuld om tot een product te komen van goede kwaliteit met voldoende hoeveelheden voor de markt. Op dit moment hebben we nog geen zicht op de prijzen, maar we vertrouwen erop dat die goed zullen zijn, zodat onze leden een waardig inkomen kunnen hebben", besluit de voorzitter.

Het Consortium groeit en bloeit. Ook dit jaar hebben er zich tien nieuwe leden gemeld. In totaal zijn er al 180 telers aangesloten bij de organisatie.

Voor meer informatie:
Giovanni Raniolo
Consorzio di Tutela dell'Uva da Tavola
di Mazzarrone Igp
Tel: +39 335 1033575 (Italië)
info@uvadimazzarroneigp.it
www.uvadimazzarroneigp.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven