Bananen als belangrijkste Ecuadoraanse niet-olie exportproduct

Ecuador overtreft Colombia en Peru in groei BBP

Ecuador is een van de landen die het meest hebben geprofiteerd van de handelsovereenkomsten die de staten van de regio met de Europese Unie hebben gesloten, aangezien het verdrag, dat al vijf jaar van kracht is, een groei van 0,16% van het bruto binnenlands product (BBP) heeft vertegenwoordigd in de jaren dat de overeenkomst van kracht was, een cijfer dat hoger ligt dan dat van Colombia of Peru.

Bananen zijn het belangrijkste Ecuadoraanse niet-olie-exportproduct in de EU. Volgens cijfers van de Centrale Bank van Ecuador zond het land in januari en februari van dit jaar voor 183 miljoen dollar aan fruit naar de EU.

In het specifieke geval van de bilaterale betrekkingen tussen Ecuador en Spanje analyseerde Carla Cohí, economisch en commercieel adviseur van de Ambassade van Spanje, de gevolgen van de handelsovereenkomst vanuit dat perspectief. Hij wees erop dat na de tenuitvoerlegging van de overeenkomst met de EU, Ecuador een record heeft bereikt in zijn bilaterale handel met Spanje, die bovendien zeer evenwichtig is, met een dekkingspercentage (het percentage van de uitvoer dat door de invoer wordt gedekt) van 99,9%. 

Bron: ecuadortimes.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven