Ecuador presenteert plan voor bananensector om gevolgen van oorlog in Oekraïne tegen te gaan

Ecuador is 's werelds grootste bananenexporteur, waarvan de verkoop elk jaar ongeveer 3,5 miljard dollar oplevert en 250.000 Ecuadorianen rechtstreeks werk verschaft. Het Ecuadoraanse ministerie van Landbouw en de staatsbank BanEcuador hebben een voorstel ingediend "om de financiële druk te verlichten" waarmee de bananentelers te kampen hebben als gevolg van de oorlog in Oekraïne, die de handel in deze vrucht heeft getroffen. Het gaat om een plan voor herfinanciering en herstructurering van de schulden van kleine bananentelers.

Met de herfinanciering zullen de telers de voorwaarden van hun krediet kunnen herzien en een nieuwe overeenkomst kunnen sluiten, terwijl zij met de herstructurering de huidige structuur van hun lening zullen kunnen wijzigen.

Van afgelopen januari tot 14 mei heeft BanEcuador voor 4.050.135 USD aan schuldverplichtingen geherfinancierd en geherstructureerd, waarvan 63% (2.551.585 USD) betrekking heeft op de tuinbouwsector. Het ministerie van Landbouw en BanEcuador werken eraan dat ook de kleine tuinders en veehouders van het land kunnen profiteren van nieuwe kredieten en langere betalingstermijnen, aldus de brief.

Bron: 247newsagency.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven