Vlotte verkoop van Marokkaanse watermeloenen in Zweden

Watermeloenen uit Marokko zijn in trek en worden vlot verkocht in Zweden. "De verkoop tijdens de Ramadan was zeer goed en leidde tot een sterke vroege vraag naar watermeloenen," zegt Yousef Kachama, eigenaar van Malte Gustavsson Frukt & Bär in Göteborg, Zweden.

"De kwaliteit van de watermeloenen is nu goed. De maten zijn aan de kleine kant, tussen 6-9 kg. Maandag werden in Marokko twee vrachtwagens geladen met watermeloenen van meer dan 10 kg. Nu het weer hier in Zweden verandert, houden mijn klanten van grote watermeloenen. Nu is elke lading van goede kwaliteit. In het begin was het niet de beste."

De watermeloenen uit Marokko bereiken Zweden via vrachtwagenladingen die naar Almeria in Spanje worden gestuurd. Daar heeft Kachama toegang tot een opslag voor de watermeloenen uit Marokko voor zijn leveringen aan Zweden. Hij laat ook Marokkaanse watermeloenen laden vanuit Perpignan in Frankrijk en dan naar Zweden sturen.

"We leveren aan kleine retailers, grote winkels en externe verkopers. Als het mooi weer is, verkopen we ongeveer 65% aan externe verkopers. Zij verkopen grote volumes. Wij verkopen ongeveer 20-25% van het volume aan grotere winkels. De retail geeft de voorkeur aan middelgrote watermeloenen, waar wij ongeveer 30% verkopen. Als het mooi weer is, verkopen we elke dag minstens twee vrachtwagenladingen," zegt Kachama.

Malte Gustavsson Frukt & Bär is importeur en distributeur van fruit, zachtfruit en groenten uit landen rond de Middellandse Zee. Hun producten komen uit Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, de VS en veel Aziatische en Afrikaanse landen. Malte Gustavsson is te vinden in Partihallarna in Göteborg.

Kachama zegt dat ze een kort venster van Marokkaanse watermeloenen hebben voordat ze overschakelen op aanvoer uit Griekenland. "We beginnen meestal heel vroeg met watermeloenen uit Griekenland. Vorig jaar was dat vanaf 12 mei, dit jaar beginnen we iets later, tussen 19-22 mei. Dit jaar is anders omdat de Ramadan vroeg in het jaar begon. Meer mensen vroegen naar watermeloenen, gewoonlijk vragen ze dat vanaf midden april, maar dit jaar kwamen de verzoeken veel vroeger. Volgend jaar is de Ramadan 10 dagen vroeger dan dit jaar, we streven ernaar de watermeloenen vanaf 10 maart 2023 te importeren. De verkoop was goed tijdens de Ramadan, want als mensen water nodig hebben in het lichaam, kopen ze meer watermeloenen," legt Kachama uit.

Voor meer informatie:
Usaf Kachama,
Malte Gustavsson Frukt & Bär
Tel: +46 735 668505 
Info@Maltegustavsson.Se 
www.Maltegustavsson.Se 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven