Henk van Doorne, Van Doorne Imex:

"Vraag en prijzen kassla gaan op en neer"

Tholen - De markt voor kassla kent dit seizoen de nodige pieken en dalen. "We hebben leuke en minder prettige momenten gehad dit seizoen. De laatste tien dagen is de slamarkt weer een stuk moeizamer, maar je ziet dat meer groenten in prijs zijn gezakt", vertelt Henk van Doorne, die de sla van enkele collega-tuinders vermarkt.


Henk met zijn Amerikaanse truck, gereed om handel weg te brengen

"Ik had eerlijk gezegd verwacht dat de slaprijs wel redelijk stabiel zou blijven, maar dat is misgegokt. Bijna dagelijks gaat de prijs van de sla op en neer. De prijs van Jumbosla ligt nu rond de 30-35 cent. Polysla scharrelt ook rond de 30 cent. Wanneer de kosten niet te gek zijn, is dat nog een redelijk prijsniveau, maar met de huidige prijzen voor kunstmest, gas en verpakkingen kom je niet uit."

"De vraag wisselt sterk. De ene week hebben klanten veel sla nodig en de andere week bijna niks. Dat maakt het erg lastig. Toen de Sahara-storm over Spanje ging kwamen wij opeens in beeld bij de Duitsers, dat heeft best wat invloed gehad, maar nu de ergste hinder in Spanje voorbij is, hebben ze je ook snel niet meer nodig."

"Verder is er af en toe wel wat vraag vanuit bestemmingen als Scandinaviƫ en het Midden-Oosten", vervolgt Henk. Hij verwacht deze zomer geen al te groot sla-aanbod. "En hoe het deze winter zal zijn? Daar durf ik nu nog niks over te roepen."

Voor meer informatie:
Henk van Doorne
Van Doorne Imex
Noordlandseweg 60-62
2691 KM 's-Gravenzande
+31(0)0174 417989
+31 (0)6 26 06 82 84


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven