Jos Amelinckx, Amelinckx Asperges & Fruit:

"Natuurlijk is er veel aanbod, maar dat was verleden jaar ook"

Tholen - De Belgische aspergemarkt heeft het zwaar op het moment. "De prijzen zijn gewoon niet echt goed op het ogenblik", vertelt Jos Amelinckx van Amelinckx Asperges & Fruit. "Hoe dat komt? Wie gaat het zeggen. Natuurlijk is er veel aanbod, maar verleden jaar was er ook veel aanbod. Toen liep het seizoen wel goed, maar nu een stuk minder."

Over de vraag heeft de teler niet te klagen. Het bedrijf heeft 15 hectare asperges, waarvan een klein deel groene asperges en het overgrote deel witte asperges. "De populariteit van de groene zijn echter in opmars", Jos verder. "Een klein deel van de asperges verkopen we in onze hoevewinkel. De teelt van groene asperges is makkelijker dan de witte asperges. Echter de opbrengst ligt lager dan van de witte asperges, maar de prijs van de groene is beter dan voor de witte asperges."

"De kwaliteit is, zoals eigenlijk altijd, dik in orde. Die is bij ons altijd van een goed niveau." Naast de asperges is het bedrijf in het najaar bezig met haar appelen en peren, maar in het voorjaar ligt de focus op aardbeien, kersen en de asperges. "Voor de aardbeien houdt het echter ook allemaal niet over nu. Die verkopen we op dit moment onder kostprijs, vanwege het grote aanbod." Ondanks de uitdagingen heeft Jos de afgelopen jaren een prima groei doorgemaakt. "Zo gaan we de komende jaren weer lekker ons gangetje", besluit hij.

Voor meer informatie:
Jos Amelinckx
Amelinckx Asperges & Fruit
Koningin Astridlaan 171
2880 Hingene
+32(0)475 26 99 15
info@topasperges.com  
www.topasperges.com   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven