Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Soil & More Ethiopië: ontvangst award en hoog bezoek

In 2010 heeft Soil & More International een bedrijf in Ethiopië opgezet. Een joint venture samen met haar lokale partner Hussen Ahmed. Op 18 hectare land werd de grootschalige productie van compost opgezet. Dit loste 2 problemen op: een organisch afvalprobleem van rozentelers en een bodemvruchtbaarheidsprobleem van diezelfde rozentelers en van vele andere boeren en telers in de regio. Aart van den Bos (tevens eigenaar Verbos Business Development) bracht recent een bezoek aan Ethiopië en doet verslag.

"De afgelopen jaren is Soil & More Ethiopië (SMEt) die composteringskennis ook aan derden ter beschikking gaan stellen en is een uitgebreid incubatie programma gestart in en rond Addis Ababa. Niet alleen met betrekking tot organisch afval, maar tegenwoordig ook voor papier en plastic afval (PET flessen).  Bijzonder was dat we een award in ontvangst mochten nemen van de burgemeester van Addis vanwege het feit dat SMEt inmiddels méér dan 300 kleine bedrijfjes heeft helpen opzetten in de afvalverwerking en méér dan 6.000 banen heeft gecreëerd. Foto: Ontvangst van de award van de burgemeester van Addis Ababa

Heel leuk was natuurlijk ook dat dit de belangstelling van Olympisch medaille winnaars Sifan Hassan en Abdi Nageeye op dat moment ook in Ethiopië aanwezig. Beiden zijn erg geïnteresseerd in het werk van  SMEt. Sifan besloot een bezoek te brengen aan het kantoor van SMEt en nam ruim de tijd om met elkaar te spreken over samenwerking. Dit zal de komende periode vorm gaan krijgen.


Sifan Hassan met Aart van den Bos op het kantoor van SMEt

Daarnaast werd een bezoek gebracht aan Abid Nageeye – recent winnaar van de Marathon van Rotterdam - in het trainingskamp 1 uur rijden van Addis Ababa. Abdi gaf aan een gezamenlijk bedrijf op te willen zetten om op deze manier wat terug te doen voor Ethiopië en Somalië. De dag ná zijn overwinning van de Marathon van Rotterdam (waarbij hij ook het Nederlandse record scherper zette) zijn we weer bij elkaar geweest om de plannen wat verder uit te werken. Hopelijk zal er dit jaar meer vorderingen te melden zijn en het lijkt me leuk om zo nu en dan wat over de voortgang te vertellen."


Hussen en Aart met Abdi Nageeye, winnaar van de Rotterdam Marathon 2022

Voor meer informatie:
Aart van den Bos
Verbos Business Development
Mob: +31 (0)6 51 78 89 24
ajb@verbos.nl 

Publicatiedatum: