Amine Bennani:

"Blauwe bessenareaal in Noord-Marokko breidt flink uit"

Marokko is uitgegroeid tot een land dat een belangrijke plaats inneemt in de teelt en export van blauwe bessen en zachtfruit in het algemeen. Elk jaar gaat het land vooruit in zijn ontwikkeling, door meer telers bij de teelt te betrekken en het areaal uit te breiden met nieuwe en innovatieve projecten, met grote investeringen, waarbij geprofiteerd wordt van de toegang tot nieuwe technologie├źn, betere rassen en moderne managementsystemen.

Amine Bennani, voorzitter van de Marokkaanse Associatie van Producenten van Rood Fruit (Ampfr), merkt op dat het blauwe bessenseizoen in Marokko grotere volumes heeft opgeleverd dan het vorige seizoen, waarmee de trend van de afgelopen vijf jaar wordt voortgezet. Hij benadrukt dat de snelheid waarmee het areaal wordt uitgebreid, tussen de 300 en 500 hectare per jaar blijft liggen.

Het Marokkaanse fruit geniet een goede reputatie en is populair bij de Europese consument vanwege de uitstekende kwaliteit. Bovendien worden deze nieuwe projecten uitgevoerd op basis van nieuwe en betere blauwe bessenrassen die door de plantenveredelingsmarkt worden aangeboden, waardoor het goede imago van het product nog zal worden versterkt.

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven