Debuut Cosmic Crisp goed verlopen

Het eerste officiële seizoen van Cosmic Crisp®, het nieuwe appelras dat in Europa is geïntroduceerd door de consortia VOG en VIP - die deze appel telen in Zuid-Tirol - is afgelopen.

Na de allereerste testen die in het afgelopen seizoen zijn uitgevoerd, heeft Cosmic Crisp dit jaar zijn debuut op de markt gemaakt met de eerste 1.200 ton, die van februari tot eind april zijn afgezet.

"We zijn zeer tevreden; de feedback die we ontvingen van kopers en consumenten, zowel in Italië als in alle landen waar het op de markt werd gebracht, was niet alleen positief, maar in sommige gevallen zelfs zeer enthousiast", aldus Klaus Hölzl, Sales Manager bij het VOG Consortium.

"De planning werd aangehouden, waardoor we gedurende twee maanden continu aanwezig konden zijn op de groenten- en fruitstands van het retail- en groothandelskanaal. Cosmic Crisp bleek een overtuigende appel te zijn vanuit het oogpunt van smaak. Net als een goede wijn wordt hij in de loop van de tijd nog lekkerder en aromatischer. Daarom is het de perfecte appel om in het tweede deel van het seizoen op de markt te brengen."

Voor meer informatie:
Consortium van Zuid-Tiroolse
fruittelerscoöperaties (VOG)
Jakobistraße 1/a
39018 Terlano (Zuid-Tirol)
Tel. +39 0471 256 700
info@vog.it
info@pec.vog.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven