Regering verplicht veerboten die Britse havens aandoen minimumloon te betalen

Veerboten die regelmatig Britse havens aandoen en verlaten, zullen hun werknemers het equivalent van het minimumloon van het land moeten betalen, zo heeft de regering dinsdag aangekondigd. Volgens het ministerie van Transport zullen nieuwe wetten, indien zij worden aangenomen, tienduizenden zeelieden beschermen en streng optreden tegen maatschappijen die weigeren zich aan de regels te houden.

De aankondiging komt nadat P&O Ferries in maart van de ene dag op de andere 800 van zijn werknemers heeft ontslagen om ze te vervangen door buitenlandse werknemers die worden ingehuurd en ver onder het minimumloon worden betaald. De Britse minister van Transport Grant Shapps opperde voor het eerst het idee van een Europees minimumloon nadat P&O-bazen zonder enige spijt hun acties verdedigden en zeiden dat de lage tarieven nog steeds boven de internationale normen lagen.

"De schandelijke acties van P&O Ferries staan niet voor de principes van onze wereldwijd maritieme sector, en het wijzigen van de wet op de loonbescherming van zeevarenden is een duidelijk signaal aan iedereen dat we economisch misbruik van werknemers niet zullen tolereren," zei hij.

Het wetsvoorstel zal worden ingediend tijdens de huidige zitting van het parlement, die dinsdag is begonnen.

Bron: easterneye.biz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven