Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistaanse aardappelexport +9,8%

De Pakistaanse aardappelexport steeg met 9,8%, vooral dankzij de grote oogst. De gegevens werden meegedeeld door het ministerie van Handel in een schriftelijk antwoord op een vraag van MNA Riaz-ul-Haq. In het land zijn aardappelen het op drie na belangrijkste bulkgewas, na tarwe, rijst en maïs.

De exportwaarde van aardappelen steeg met 9,8 procent tot 83,9 miljoen euro in 2020-21, tegen 76,5 miljoen euro in het voorgaande jaar. Verwacht wordt dat deze waarde in het lopende boekjaar verder zal stijgen als gevolg van een grotere oogst van aardappelen in het lopende boekjaar.

De totale aardappeloogst zal in 2020-21 5,742 miljoen ton bedragen, tegen 4,428 miljoen ton in het vorige jaar, wat neerkomt op een stijging met 29,67%. De aardappelopbrengst van Punjab bedroeg 5,682 miljoen ton in 2020-21, goed voor 98,95% van de totale teelt in het land.

Drie andere provincies - Balochistan, Khyber Pakhtunkhwa en Sindh - droegen bij aan de resterende opbrengsten van aardappelen in het land.

Bron: dawn.com

Publicatiedatum: