"Twee sleutelfactoren in de verpakkingssector zijn productdiversiteit en milieuvriendelijk"

"De voedselkartons die we produceren zijn vaak gemaakt van food-grade PP en food-grade PET, maar we maken onze verpakkingen ook op maat om te voldoen aan de specifieke eisen van onze klanten voor materialen en kleuren." Dat zegt mevrouw Li Lu van Zhejiang Qunlu Innovative Materials. Zij introduceerde onlangs hun voedsel-verpakkingsproducten. "PP heeft antivriescapaciteiten, wat dit materiaal geschikt maakt voor het verpakken van diepgevroren voeding. PET wordt meer gebruikt voor bijvoorbeeld het verpakken van fruit. Op dit moment hebben we een assortiment verpakkingen in meer dan duizend maten en vormen. Neem fruitbakjes als voorbeeld, er zijn grote verschillen in de plastic punnets die worden gebruikt om blauwe bessen, peren, appelen of perziken te verpakken. Zelfs eenzelfde soort fruit, zoals appelen, kan worden verpakt in verpakkingen met één tot acht stuks fruit."

Punnet voor druiven

Punnet voor appelen

"Gewone fruitpunnets kunnen worden onderverdeeld op basis van het productgewicht. De meest voorkomende fruitpunnets bevatten 0,25 kg, 0,5 kg, of 1 kg fruit. Deze punnets kunnen verschillende soorten fruit bevatten. Sommige fruitsoorten hebben echter specifieke eisen en worden daarom verpakt in op maat gemaakte fruitpunnets. Hoe dan ook, de kwaliteit van fruitpunnets is zeer belangrijk. Wanneer fruit via luchtvracht wordt vervoerd en de kwaliteit van de punnets niet aan de norm voldoet, kan de verpakking splijten en het fruit beschadigen."

Li ging verder met het uitleggen van de verschillen tussen PP en PET. "PP kan tegen hoge temperaturen en is daarom geschikt voor magnetronproducten. De meeste magnetronmaaltijden worden verpakt in PP-verpakkingen. PET zal smelten bij temperaturen van 30-40℃, dus dit materiaal is niet geschikt voor magnetrons. Het materiaal staat normaal gesproken aangegeven op de onderkant van de verpakking."

Punnet voor aardbeien

Gevraagd naar milieubescherming en recyclebare verpakkingen, zegt Li: "Er zijn regio's waar plastic helemaal uit den boze is. Maar er zijn producten waarvoor een vervanging voor plastic moeilijk te vinden is. Bovendien kan PET gerecycleerd worden als grondstof voor elektrische draden en soortgelijke producten."

Verpakkingsfabriek

Li analyseerde ook de factoren die een rol spelen in de kostprijs. "De belangrijkste factor in de kostprijs van voedselverpakkingen is het materiaal. PP wordt gemaakt van olie, dus als de kostprijs van olie stijgt, dan stijgt de kostprijs van PP ook. Het effect is echter beperkt."

Verpakkingsfaciliteit

Fabrieksgebouw

Zhejiang Qunlu Innovative Materials is een onderneming die gespecialiseerd is in de vervaardiging van verpakkingsmateriaal van levensmiddelenkwaliteit. Hun producten omvatten fruitpunnets, vershouddozen, taartdozen en gemakkelijke maaltijddozen. Hun jaarlijkse verkoopwaarde bedraagt ongeveer € 35 mln. Het bedrijf werkt op lange termijn samen met strategische partners zoals Hema Fresh, Ding Dong Maicai, Pinduoduo, Meituan en andere e-commerce platforms voor AGF-producten, alsook met grootschalige voedingsbedrijven zoals Hengdu Food en Sanquan Food. Naast de binnenlandse afzet exporteert Qunlu Innovative Materials verpakkingsproducten naar Singapore, Japan en de VS.  

Voor meer informatie:
Ms. Li Lu 
Zhejiang Qunlu Innovative Materials Co., Ltd.
+86 180 1775 2669 
1358617831@qq.com 
www.shqunlu.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven